Estats Units

Estudiar als Estats Units

A PARTIR DE 11.400€

Els Estats Units és un dels destins preferits per a aquells que decideixen estudiar durant una temporada a l’estranger. De fet el país nord-americà és pioner al món en els intercanvis escolars i les estades a l’estranger. Des de BAI Mataró t’oferim la possibilitat d’estudiar als Estats Units, tot garantint la convalidació del curs escolar amb els estàndards catalans. Els cursos als Estats Units estan reconeguts pel Ministeri d’Educació, però cal escollir les assignatures i matèries pertinents per assolir la convalidació completa. Des del British American Institute t’oferirem tot l’assessorament necessari per fer-ho amb èxit.

Estudiar una temporada als Estats Units et permetrà viure una experiència inoblidable. El contrast cultural entre el sistema educatiu català i el d’Estats Units farà que t’immergeixis en un estil de vida totalment diferent. Als Estats Units, els estudis conformen l’epicentre de la vida social dels estudiants. Per als joves, el High School comprèn molt més que el propi curs acadèmic. Per això, és recurrent que hi hagi una gran oferta d’activitats extraescolars on es generen grans cercles de relacions socials. I aquesta capacitat de socialització de la societat nord-americana és idònia per conèixer la cultura dels EUA, fer amics i aconseguir parlar la llengua angles de forma fluïda.

Per què estudiar un any acadèmic als Estats Units?

Per als enamorats de l’estil de vida nord-americà trobar motius per conèixer els Estats Units és una tasca senzilla. Tanmateix, a l’hora de decidir estudiar durant un any acadèmic als Estats Units, cal tenir en compte les singularitats de la seva realitat acadèmica i escolar. Des de BAI Mataró considerem que els motius pels quals decidir-se a estudiar durant una temporada als Estats Units són el següents:

 • Prestigi a nivell professional: Estudiar als Estats Units està molt ben valorat per les grans empreses i atorga prestigi a nivell curricular.

 • Una oportunitat per conèixer noves realitats. Els EUA compten amb una realitat social completament diferent a l’europea. Estudiar-hi durant una temporada és la millor forma de conèixer la realitat nord-americana.

 • Gran competitivitat i foment del lideratge. L’educació dels Estats Units es caracteritza per la competitivitat. Però també es realitzen molts projectes en grup, cosa que permet adoptar aptituds en lideratge i en treballar en equip.

 • Un indret ideal per als amants de l’esport. Els Estats Units també es caracteritzen pel pes que suposen les activitats extraescolars. I entre elles, l’esport acostuma a ser el gran favorit. El sistema escolar nord-americà permet compaginar al 100% la pràctica esportiva amb els estudis.

 • Permet socialitzar amb diferents cultures. En el programa de BAI Mataró podràs estudiar en centres escolars cosmopolites amb una gran varietat cultural.

Programa d’intercanvi a EUA (Visat J1)

Escola pública

i convivència en família

El programa d’intercanvi als EUA és tota una tradició de la qual se senten molt orgullosos. Per això, els programes tenen reconeixement oficial i estan supervisats pel govern americà.

Tots els mecanismes d’aquest programa estan controlats i supervisats per l’US Department of State, entitat governamental, i pel CSIET (Council of Standards for Educational International Travel), amb la finalitat que tot funcioni perfectament, tant per als estudiants com per a les famílies que els acullen i a les escoles on estudien.

Per accedir a aquest tipus de visat, i per tant a aquest tipus de programa, s’han de tenir en compte una sèrie d’aspectes i requisits a complir.

Requisits:

 • L’estudiant ha de tenir 15 anys complerts.
 • L’estudiant ha de tenir una mitjana de 7 en les notes escolars (últims 3 cursos cursats en l’estat espanyol).
 • L’estudiant ha de tenir un nivell mínim d’anglès intermedi (es realitza una prova de nivell específica per corroborar-ho).
 • L’estudiant ha de ser qui (evidentment al costat de la família natural) vulgui viure aquesta gran experiència.

Aspectes a tenir en compte:

 • L’objectiu d’aquest programa és l’intercanvi cultural, per tant les destinacions solen ser en estats / poblacions no massa grans, fins i tot rurals.
 • Les famílies d’acollida són voluntàries, no cobren per la manutenció dels estudiants que acullen.
 • Ni l’estudiant, ni la família natural, ni el British American Institute com a organització intermediària tenen dret a escollir destinació (estat o ciutat), institut o família.
 • L’assignació de la destinació i la família pot trigar a arribar, demorant-se fins i tot fins a dies abans de marxar cap als EUA.

Visat d’estudiant (Visat F1)

Al contrari que el programa anterior, aquest és un visat d’estudiant ordinari. Aquest programa permet major flexibilitat.

L’estudiant pot escollir preferència d’estat de destinació, institut (públic o privat) i el tipus d’allotjament (en família d’acolliment o en internat) sempre depenent del perfil de l’alumne i les seves possibilitats.

Les normes d’aquest programa són més flexibles perquè no és un programa patrocinat, i en aquest cas, és cada institut qui estableix els seus propis requisits.

Escola pública

i convivència en família

Aquest programa d’any escolar es desenvolupa en col·laboració de les escoles públiques americanes. El British American Institute compta amb una gran i variada selecció d’instituts per tot el país, a escollir segons les preferències i necessitats de l’alumne.

Els estudiants s’allotgen en famílies nord-americanes acuradament seleccionades pels nostres coordinadors i adequades als alumnes. A diferència del programa anterior (visat J1) aquestes famílies reben una compensació econòmica per a l’allotjament i la manutenció de l’alumne.

Els alumnes, al costat dels seus pares, han d’emplenar una fitxa amb les expectatives que tenen de la família amfitriona d’aquesta manera podem obtenir un perfil d’idoneïtat, ja que la família d’acolliment és clau per a l’adaptació i benestar de l’alumne.

Escola privada

i convivència en família

Aquest programa es desenvolupa de la mateixa manera que el descrit anteriorment amb l’única diferència que, en aquest cas, l’escola és de titularitat privada. L’allotjament segueix el mateix sistema que el programa descrit amb anterioritat.

Aquestes escoles disposen d’excel·lents instal·lacions i gaudeixen d’una gran reputació i prestigi acadèmic. Tenen places limitades.

Internat

Aquest programa difereix dels anteriors en el tipus d’allotjament. La vida personal i acadèmica de l’alumne es desenvolupa al mateix centre, ja que conviu amb els seus companys d’escola en l’internat.

Els internats dels EUA gaudeixen d’un gran prestigi i unes espectaculars instal·lacions. Com és habitual en aquest tipus d’escola, s’ofereix un suport continuat per part dels professors i tutors de l’estudiant. El nivell educatiu és molt exigent pel que el nivell d’anglès i l’expedient acadèmic de l’alumne han de ser excel·lents.

A part de les classes, se’ls assigna hores concretes d’estudi obligat, tutories i una gran varietat d’esports i activitats fora de l’horari lectiu.

Aquests internats tenen places molt limitades, per la qual cosa és recomanable una inscripció i matriculació molt primerenca.

Jose Maria està encantat allà, amb la família s’ha adaptat estupendament i perquè ha de tornar, que si no, crec que es quedaria un any més sinó fora pel fred que fa a Wisconsin.
Volia donar-vos les gràcies i l’enhorabona per la bona organització que teniu i el molt que ens heu ajudat.

MareAny Acadèmic EEUU

La meva experiència amb el programa J1 va ser genial: vaig estudiar al típic American High School del que sempre havia somiat, vaig viure amb una família estupenda de la qual sempre en formaré part i vaig fer amics per a tota la vida. El millor del meu any allà? No ho sabria dir, però tinc molts records que mai ningú me’ls podrà treure i persones en les quals sempre podré contar! El pitjor? No poder tenir tota la meva família i amics en un mateix país.

AlumneAny Acadèmic EEUU

La meva filla Paula ha pogut gaudir del privilegi d’estudiar a EUA un curs complet gràcies al programa J1 que ens ha gestionat BAI. Ha estat una experiència estupenda en tots els sentits: personal, acadèmica i tornar amb un nivell d’anglès de Advanced. Ha fet grans amics i ha après molt de la forma de vida americana. BAI ens ha donat seguretat i professionalitat en una experiència que en principi no és fàcil. Intentarem repetir amb el nostre fill Ignacio.

MareAny Acadèmic EEUU

Obrir xat
Et podem ajudar?