fbpx

Estats Units

Any escolar als Estats Units

A PARTIR DE 9.400€

Els Estats Units és un país pioner en intercanvis escolars a l’estranger. La seva gran diversitat cultural fa que sigui la destinació ideal per a aquells estudiants amb una mentalitat oberta i receptiva davant els canvis.

L’experiència acadèmica als Estats Units és una gran oportunitat per conèixer de primera mà costums diferents de les europees. La vida en un institut nord-americà és diferent de la que l’estudiant espanyol està acostumat, a més de les classes, les activitats extraescolars són iguals o més importants. Pels adolescents nord-americans el High School és el centre de la seva vida social, acadèmica i esportiva. És molt important que l’alumne hi participi per ampliar el seu cercle de relacions socials a més de ser una de les millors formes de conèixer la cultura i practicar l’anglès.

El curs realitzat en els EUA està reconegut pel Ministeri d’Educació, per la qual cosa la convalidació és possible si s’escullen les pertinents assignatures i matèries. En el British American Institute oferim l’assessorament necessari per fer-ho amb èxit.

Aquesta destinació, a diferència d’altres, compta amb diferents programes que varien segons el visat sol·licitat.

Programa d’intercanvi a EUA (Visat J1)

Escola pública

i convivència en família

El programa d’intercanvi als EUA és tota una tradició de la qual se senten molt orgullosos. Per això, els programes tenen reconeixement oficial i estan supervisats pel govern americà.

Tots els mecanismes d’aquest programa estan controlats i supervisats per l’US Department of State, entitat governamental, i pel CSIET (Council of Standards for Educational International Travel), amb la finalitat que tot funcioni perfectament, tant per als estudiants com per a les famílies que els acullen i a les escoles on estudien.

Per accedir a aquest tipus de visat, i per tant a aquest tipus de programa, s’han de tenir en compte una sèrie d’aspectes i requisits a complir.

Requisits:

  • L’estudiant ha de tenir 15 anys complerts.
  • L’estudiant ha de tenir una mitjana de 7 en les notes escolars (últims 3 cursos cursats en l’estat espanyol).
  • L’estudiant ha de tenir un nivell mínim d’anglès intermedi (es realitza una prova de nivell específica per corroborar-ho).
  • L’estudiant ha de ser qui (evidentment al costat de la família natural) vulgui viure aquesta gran experiència.

Aspectes a tenir en compte:

  • L’objectiu d’aquest programa és l’intercanvi cultural, per tant les destinacions solen ser en estats / poblacions no massa grans, fins i tot rurals.
  • Les famílies d’acollida són voluntàries, no cobren per la manutenció dels estudiants que acullen.
  • Ni l’estudiant, ni la família natural, ni el British American Institute com a organització intermediària tenen dret a escollir destinació (estat o ciutat), institut o família.
  • L’assignació de la destinació i la família pot trigar a arribar, demorant-se fins i tot fins a dies abans de marxar cap als EUA.

Visat d’estudiant (Visat F1)

Al contrari que el programa anterior, aquest és un visat d’estudiant ordinari. Aquest programa permet major flexibilitat.

L’estudiant pot escollir preferència d’estat de destinació, institut (públic o privat) i el tipus d’allotjament (en família d’acolliment o en internat) sempre depenent del perfil de l’alumne i les seves possibilitats.

Les normes d’aquest programa són més flexibles perquè no és un programa patrocinat, i en aquest cas, és cada institut qui estableix els seus propis requisits.

Escola pública

i convivència en família

Aquest programa d’any escolar es desenvolupa en col·laboració de les escoles públiques americanes. El British American Institute compta amb una gran i variada selecció d’instituts per tot el país, a escollir segons les preferències i necessitats de l’alumne.

Els estudiants s’allotgen en famílies nord-americanes acuradament seleccionades pels nostres coordinadors i adequades als alumnes. A diferència del programa anterior (visat J1) aquestes famílies reben una compensació econòmica per a l’allotjament i la manutenció de l’alumne.

Els alumnes, al costat dels seus pares, han d’emplenar una fitxa amb les expectatives que tenen de la família amfitriona d’aquesta manera podem obtenir un perfil d’idoneïtat, ja que la família d’acolliment és clau per a l’adaptació i benestar de l’alumne.

Escola privada

i convivència en família

Aquest programa es desenvolupa de la mateixa manera que el descrit anteriorment amb l’única diferència que, en aquest cas, l’escola és de titularitat privada. L’allotjament segueix el mateix sistema que el programa descrit amb anterioritat.

Aquestes escoles disposen d’excel·lents instal·lacions i gaudeixen d’una gran reputació i prestigi acadèmic. Tenen places limitades.

Internat

Aquest programa difereix dels anteriors en el tipus d’allotjament. La vida personal i acadèmica de l’alumne es desenvolupa al mateix centre, ja que conviu amb els seus companys d’escola en l’internat.

Els internats dels EUA gaudeixen d’un gran prestigi i unes espectaculars instal·lacions. Com és habitual en aquest tipus d’escola, s’ofereix un suport continuat per part dels professors i tutors de l’estudiant. El nivell educatiu és molt exigent pel que el nivell d’anglès i l’expedient acadèmic de l’alumne han de ser excel·lents.

A part de les classes, se’ls assigna hores concretes d’estudi obligat, tutories i una gran varietat d’esports i activitats fora de l’horari lectiu.

Aquests internats tenen places molt limitades, per la qual cosa és recomanable una inscripció i matriculació molt primerenca.

Jose Maria està encantat allà, amb la família s’ha adaptat estupendament i perquè ha de tornar, que si no, crec que es quedaria un any més sinó fora pel fred que fa a Wisconsin.
Volia donar-vos les gràcies i l’enhorabona per la bona organització que teniu i el molt que ens heu ajudat.

MareAny Acadèmic EEUU

La meva experiència amb el programa J1 va ser genial: vaig estudiar al típic American High School del que sempre havia somiat, vaig viure amb una família estupenda de la qual sempre en formaré part i vaig fer amics per a tota la vida. El millor del meu any allà? No ho sabria dir, però tinc molts records que mai ningú me’ls podrà treure i persones en les quals sempre podré contar! El pitjor? No poder tenir tota la meva família i amics en un mateix país.

AlumneAny Acadèmic EEUU

La meva filla Paula ha pogut gaudir del privilegi d’estudiar a EUA un curs complet gràcies al programa J1 que ens ha gestionat BAI. Ha estat una experiència estupenda en tots els sentits: personal, acadèmica i tornar amb un nivell d’anglès de Advanced. Ha fet grans amics i ha après molt de la forma de vida americana. BAI ens ha donat seguretat i professionalitat en una experiència que en principi no és fàcil. Intentarem repetir amb el nostre fill Ignacio.

MareAny Acadèmic EEUU

Obrir xat
Et podem ajudar?